Ga naar de inhoud

“Bij de rechtswinkel heb ik geleerd door te vragen”

Mr. R.J.W. Pijls heeft in de periode 2005-2007 deel uitgemaakt van Rechtswinkel Nijmegen-Oost. Hij heeft twee juridische masters afgerond aan de Radboud Universiteit te Nijmegen: één master in burgerlijk recht en één master in ondernemingsrecht. Inmiddels is hij werkzaam bij Poelmann van den Broek Advocaten.

Heeft u nog een mooie herinnering aan de rechtswinkel overgehouden?
Jazeker, de geweldig leuke collega’s en gezelligheid binnen de Rechtswinkel blijven mij altijd bij. Daarnaast was het ook een ideale plek om juridische vaardigheden en soft skills te ontwikkelen. Ik heb bij de Rechtswinkel bijvoorbeeld geleerd om ècht door te vragen. Zonder kennis van de feiten, kun je immers niet een goed juridisch advies geven. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar gaat in de praktijk helaas vaak mis.

Dat is fijn om te horen. Was de rechtswinkel wat u ervan verwacht had?
Het was beter dan verwacht. Op juridisch niveau waren de adviezen zeer inhoudelijk. Op persoonlijk niveau kon ik met iedereen goed opschieten: het was een gezellige club.

Waar heeft uw carrièrepad u gebracht?
Ik werk inmiddels al zes jaar bij Poelmann van den Broek Advocaten. Ik ben hier eerst advocaat-stagiair geweest. Momenteel houd ik mij als advocaat vooral bezig met het insolventierecht. Daarnaast ben ik voorzitter van de Vereniging voor Jonge Insolventierechtadvocaten (de JIRA).

Wat zou u graag aan de huidige rechtswinkeliers meegeven?
Je studententijd is dé tijd om te experimenteren en om alles te doen. Doe mee aan business courses, ga naar inhousedagen, loop stages en bekleed bestuursfuncties. Ga naar het buitenland en doe die extra master! Ga werken bij de rechtbank of bij een rechtswinkel. Later zal alles zich dubbel en dwars terugverdienen.