Werkwijze

Wat is Stichting Rechtswinkel Nijmegen-Oost:

Onze Rechtswinkel is een stichting die gratis advies verleent aan cli├źnten met een juridisch conflict of die anderszins juridische informatie wensen. Bij onze Rechtswinkel werken ongeveer 20 studenten, uit verschillende jaargangen en afstudeerrichtingen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Al onze medewerkers zijn werkzaam op vrijwillige basis. De Rechtswinkel wordt gesubsidieerd door de gemeente Nijmegen.

Hoe gaat het in zijn werk:

Wanneer u een juridisch conflict heeft of wanneer u anderszins juridische informatie wenst, kunt u langskomen op een van onze spreekuren. Op het spreekuur staan twee van onze medewerkers u te woord. Op de openingstijden pagina kunt u zien wanneer de Rechtswinkel haar spreekuren houdt. Wanneer u binnen de aangegeven tijd plaatsneemt in de wachtkamer wordt u altijd geholpen.

Wat kan de rechtswinkel voor u doen:

Wij helpen u door u direct op het spreekuur, of zo spoedig mogelijk op een later tijdstip van juridisch advies te voorzien. Hierbij kunnen wij bemiddelen, via het opstellen van brieven, of anderszins schriftelijk dan wel via telefonisch contact tussen u en de instantie of de persoon waarmee u moeilijkheden ervaart. Indien wij u zelf niet verder kunnen helpen kunnen wij u tevens naar de voor u meest geschikte instantie doorverwijzen, zoals een advocaat of een notaris.