Ga naar de inhoud

Werkwijze

1. U kunt met al uw juridische vragen bij ons terecht

U bent met al uw juridische vragen welkom op ons spreekuur, ongeacht het onderwerp. Ook als u twijfelt of uw vraag wel echt juridisch is, kunt u altijd een spreekuur bezoeken om erachter te komen of we iets voor u kunnen betekenen.

2. U kunt tijdens onze openingstijden vrij naar binnen lopen

Wij hanteren vrije inloopspreekuren. Dat betekent dat u tijdens de spreekuren kunt binnenlopen en geen afspraak hoeft te maken.

3. Wij luisteren naar uw verhaal

Twee van onze medewerkers staan u te woord en bespreken de zaak met u. Ook kunnen onze medewerkers met u de relevante documenten doornemen en deze verduidelijken. Daarom vragen we u de belangrijke stukken (zoals contracten, e-mails en brieven) mee te nemen naar het spreekuur.

4. Wij voorzien u van advies

Soms kunnen we uw vraag direct op het spreekuur beantwoorden. In andere gevallen is er meer uitzoekwerk nodig. Onze medewerkers zullen dan een advies voor u schrijven en u het advies korte tijd later toesturen. In dit advies zal bijvoorbeeld staan welke rechten en plichten u heeft en welke vervolgstappen u kunt ondernemen.

5. Wij kunnen brieven voor u schrijven en u doorverwijzen

Daarnaast kunnen wij voor u bemiddelen. Dit doen wij bijvoorbeeld via het opstellen van brieven. Ook kunnen we schriftelijk of telefonisch contact voeren met de instantie of persoon waarmee u moeilijkheden ervaart.  Indien wij u zelf niet verder kunnen helpen, kunnen wij u tevens naar de voor u meest geschikte instantie doorverwijzen, zoals een mediator, advocaat of notaris.

Voor een goed beeld van de gang van zaken op ons spreekuur, kunt u ook een videoreportage van Nieuws uit Nijmegen over onze Rechtswinkel bekijken: