Ga naar de inhoud

Over ons

In de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw ontstond in de maatschappij – en met name onder studenten – het gevoel dat er meer onderlinge hulp in de samenleving nodig was. Particuliere initiatieven kregen steeds meer aanhang. In de wijk Nijmegen-Oost vertaalde dit zich in de oprichting van het ‘Wijkopbouworgaan Nijmegen-Oost’ en de ‘Wijkkrant’. Vervolgens ontstond in 1978 het idee om een ‘Wijkwinkel’ op te richten met een centrale functie in de wijk. In de Wijkwinkel werd invulling gegeven aan de sterke behoefte van de wijkbewoners om hun eigen problemen het hoofd te kunnen bieden. 

Om ook op juridisch vlak alle nodige hulp te kunnen bieden, werd  in samenwerking met de Wijkwinkel in januari 1979 de autonome Rechtswinkel Nijmegen-Oost opgericht door een groep vrijwilligers. Onze Rechtswinkel is in alle jaren hierna onafgebroken blijven bestaan. In 2015 is de Wijkwinkel opgegaan in het Stip Oost, maar onze samenwerking is blijven bestaan, nu met het Stip Oost.

Door deze zeer succesvolle samenwerkingen en de grote passie en inzet van onze medewerkers, is Rechtswinkel Nijmegen-Oost uitgegroeid tot dé rechtswinkel van de regio Nijmegen. Jaarlijks worden er om en nabij 600 adviezen uitgebracht, cliënten geholpen met het opstellen van brieven en bezwaren en het beantwoorden van vele andere juridische of feitelijke vragen. De vragen die op het spreekuur naar voren komen, worden behandeld door leden uit het team van 20 à 25 enthousiaste en vaardige studenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Meer te weten komen over onze Rechtswinkel? Lees ons interview met De Gelderlander (24-05-2019).

Onze rechtswinkel heeft sinds 2019 een samenwerking met juridischevoorlichting.nl. Hierop worden wij aangemerkt als dé Rechtswinkel van Nijmegen en omgeving! Deze website biedt een overzicht van geschikte en betrouwbare juridische hulp bij u in de buurt en geeft handige juridische informatie.